« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връщат санирането в Плана за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пое ангажимент да разгледа възможността за връщането на санирането на еднофамилните сгради в Плана за възстановяване и устойчивост. Въпрос по темата на днешния блиц контрол в парламента му зададе бургаският депутат от ГЕРБ Жечо Станков. В момента Планът подлежи на корекция след забележки от Европейската комисия (ЕК). Станков смята, че новото правителство е оценило важността на проблема. „Този оптимизъм, който е при мен, ще продължи да расте, ако видя във финалния вариант на Плана трансформиране на проекти и завръщането на важни проекти за гражданите като санирането на еднофамилните жилищни сгради, каквито има стотици хиляди на територията на страната и за което българските граждани чрез представителите си тук в залата апелират отново да има възможност той да присъства в Плана. Със сигурност ще бъде одобрен от Европейската комисия“, обясни народният представител. Бургаският депутат констатира, че отказът на правителството от парогазовите централи означава, че ще бъде освободен милиарден ресурс. „И още веднъж настоявам и искам да чуя от Вас – ще поеме ли правителството ангажимент да върне средствата за саниране и обновяване на еднофамилните жилищни сгради с цел запазване на хората в малките региони, осигурявайки им стандарт на живот, в комбинация с проекта, който, слава Богу, беше запазен – соларни и фотоволтаични панели за производство на топла вода и електричество, които ще дадат действително на гражданите една добра среда за живот, без да напускат моментното си обитание“, заяви още Станков. В дупликата си Асен Василев обясни: „Относно това дали са поети ангажименти за затваряне на конкретни мощности – отговорът е НЕ. Няма мегавати, които са поети като конкретни ангажименти, които трябва да бъдат затворени. Има поет конкретен ангажимент за намаляване на емисиите на въглероден диоксид от въглищната енергетика като цяло в страната. Което ни дава възможност чисто технологично да предприемем различна комбинация от решения, а не да затваряме конкретни мощности или конкретни мини.“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Природозащитник: Ценни природни местообитания в "Айтоска планина" са под заплаха

  • 19 Ян 2022
  • 150
Ценни природни местообитания в защитена зона "Айтоска планина" са под заплаха, алармират от коалиция „За да остане природа в България“ По техни данни две фирми са внесли инвестиционно предложение за изграждане на фотоволтаичен парк на територия от 140 хектара в защитена зона "Айтоска планина".

Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл

  • 19 Ян 2022
  • 126
Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл през пролетта. Той ще събере участници, приятели и спомоществователи на формацията в емоционална среща, съобщи създателят и ръководителят й Георги Димитров:

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

  • 19 Ян 2022
  • 133
С тържествена церемония президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание. Двамата ще встъпят в длъжност на 22 януари.

Глобяват строителите на магистрала „Европа“ заради лоша организация на движението

  • 19 Ян 2022
  • 129
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Внедряват мерки за енергийна ефективност в сградата на ТД на НАП

  • 19 Ян 2022
  • 135
С доказания си административен капацитет Община Бургас помага и на други институции в Бургас да се модернизират с европейско финансиране. През 2020 г. тя подготви и участва в реализацията на проект за обновяване на сградата на Пожарната. В момента същото се случва с високата сграда на ТД на НАП.