Кметът: Честит празник в аванс на жителите на гр. Българово, кв. „Долно Езерово“ и село Брястовец!

През следващите дни своя празник ще отбележат три съставни селища на община Бургас – гр. Българово, кв. „Долно Езерово“ и село Брястовец. Кметът Димитър Николов в аванс им желае да бъдат здрави, да обичат родното място и да вярват в по-доброто бъдеще. Ето и предстоящите празнични събития, на които всеки е добре дошъл: * НЧ „Просвета 1927“ – кв. „Долно Езерово“ – празникът на квартала ще се осъществи пред читалището на 30 април, събота. От 10:15 часа – детско утро. От 11:00 часа – празничен концерт. В него ще участват ДГ „Коледарче“ – група „Здравец“, ОУ „Христо Ботев“- ученици от 1, 5, 7 клас – хореографска паралелка, ВГ Galaxsy от НЧ „Просвета 1927“ – кв. „Долно Езерово“, ФФ „Тракийче“ – НЧ „Любен Каравелов 1940“, гайдарска група от НЧ „Паисий Хилендарски 1928“. Всички гореизброени участници са деца и тийнейджъри, които са щастливи, че след двугодишно сценично отсъствие заради пандемията, отново могат да представят своите музикални умения. Гост - изпълнител в „Долно Езерово“ ще бъде оркестър „Бургас“ с ръководител Георги Миронски и солистка Яна Биюкова. На 1 май, на стадион „Червено знаме“, от 12:00 до 15:00 часа, ще има борби, а от 17:00 часа футболна среща между ФК „Долно Езерово“ и ФК „Вихър“ - Айтос. В 19: 00 часа ще започне празничен концерт с участието на оркестър „Лозарево“ и солист Катя Христова. Във връзка с празника на квартал „Долно Езерово“, ул. "Астория", в участъка от улица "Младост" до ул. "Средногорие", ще бъде затворена за периода от 30 април до 2 май, включително. * НЧ „Съгласие 1905“ – Българово – от 29.04. до 02.05. – панаир в двора на училището. На 30.04., от 19:00 часа, ще бъде представен спектакълът „Прелестите на изневярата“ на ТФ „Талантино“, с худ. ръководител Станимир Карагьозов. На 01.05 /неделя/, от 17:00 часа, ще започне над четиричасова празнична програма. Ще участват оркестър „Веселие“, дует „Бургас“, както и школите при читалището: школа по зумба, школа по хип-хоп, ДТШ „Детелини“, ТШ „Българит“ и пенсионерски клуб „Тодор Първанов“. На 02.05. ще има спортен празник. Ще се разиграят два футболни мача, единият от 15:00 часа между учениците от ОУ „Васил Левски“ - Българово, другият от 16:30 часа между ветераните на Българово и Камено. * НЧ „Светлина 1928“ – с. Брястовец – празникът ще бъде на 1 май, неделя, от 16:00 часа – на площада в селото. Ще има музикално - развлекателна програма, подготвена от оркестър „Айтос“. Ще участват още самодейната група за танци и хора към читалището, малките танцьори от детска фолклорна група “Тракийче“ към НЧ „Обнова 1923“, кв. „Ветрен“, ЖФГ от кв. „Банево“, дамите от пенсионерските клубове от кв. „Рудник“ и с. Брястовец, както ВГ „Ретро Бургас“ с худ. ръководител Александър Перпериев при НЧ „Асен Златаров 1940“. Ще бъдат обособени и детски арт ателиета. Празниците в гореизброените селища винаги се организират от кметствата, съвместно с читалищата, и се провеждат с изключителното съдействие и финансова подкрепа на Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.