Вижте завладяващите истории на граждани на трети държави, намерили своя нов дом – Поморие, в специално създадени от Фондация „Проджекта“ три тематични клипа (трейлъри към филм)


FLAGMAN

В качеството на Бенефициент по проект BG65AMNP001-2.005-0002 „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, финансиран по процедура BG65AMNP001-2.005 „Интеграция и законна миграция – мерки за прилагане на Плана за действие на ЕС за интеграция на граждани на трети страни“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз, съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №: 812108-27/27.05.2019 г. с Отговорен орган - ДИРЕКЦИЯ „МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ”-МВР, от ФОНДАЦИЯ „ПРОДЖЕКТА“ бяха изработени четири аудио-визуални продукта (3 рекламни клипа и 1 филм) по историите и реализираните лични проекти за заетост, включително предприемачески инициативи на включилите се в проекта лица от целевата му група – граждани на трети държави (ГТД). Създадените продукти са част от резултатите от дейностите по проекта, адресиращи битуващите предразсъдъци и стереотипи сред приемащото българско общество спрямо представителите на целевата група чрез провеждане на национална кампания за повишаване осведомеността на приемащото общество относно ползите за него от интегрирането на ГТД.

Във филма по подходящ начин са пресъздадени и завладяващо представени историите, личните предприемачески инициативи и проекти за интеграция чрез заетост на осем лица от целевата група (ГТД) – идентифицирани като добри примери в резултат на над 36 месечната работа с лицата, включително успешно проведените в град Поморие девет тематични семинара и седем тематични практически семинара, насочени към подпомагане на предприемаческото начало. На базата на историите, изложени във филма, в три рекламни клипа под формата на трейлъри към него, тематично са обособени импровизираните истории на участници и обединяващото ги в личните им проекти за предприемачество и принос чрез вписване в българското общество.

Клип №1 най-общо е посветен на началото – изборът на България, мечтите и надеждите по пътя към установяване, интегриране и развитие в страната. В клип №2 историите на трите участнички са специално подбрани с идеята да се постави акцент върху ползите и приноса на ГТД към приемащото общество, конкретно в сферата на културата и изкуството на общностите, обогатяването чрез взаимен обмен в контекста на женското предприемачество като форма на интеграция, и развитието му в България, докато в клип №3 акцентът е поставен върху сферата на традиционната кулинария и сладкарството на общностите, и взаимното им обогатяване чрез обмен между представители на различните общества.

В случай, че така изложеното е пробудило вашия интерес, с цялото съдържание на трейлърите можете да се запознаете напълно безвъзмездно, чрез линковете по-долу.




Рекламен клип 1 - https://www.youtube.com/watch?v=KDA7FJsKKRo

Рекламен клип 2 - https://www.youtube.com/watch?v=9XaJJaOybUY

Рекламен клип 3 - https://www.youtube.com/watch?v=TrdEZrOPZt8

Тази публикация е реализирана с финансовата подкрепа на Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Проджекта“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Европейския съюз и Отговорния орган.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 233
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 218
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 227
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 422
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 387
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас