« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Росен Плевнелиев отказа да назначи служебно правителство

Росен Плевнелиев отказа да назначи служебно правителство България Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев се отказва от правото си да назначи служебно правителство след неуспешния опит за съставяне на редовен кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"Приемо-предаването между 2 служебни правителства, едно от което работи по празниците, не е добро решение за държавата - още повече във време на рекорден брой бедствия и кризи. Аз съм отговорен човек, експерименти няма да допусна. Ще отстъпя, когато е нужно. Назначих две служебни правителства, които се справиха достойно. Мога да назнача и трето, но няма да го направя. В назначаването на служебно правителство за 22 дни, не виждам особен смисъл. С две служебни правителства за един месец, ще станем за смях. За мен това би било символ на разделение. Не е това моят път. Избирам европейското и цивилизовано решение, а то е да отстъпя правото на новоизбрания президент", каза Росен Плевнелиев пред журналисти в президентството.

Плевнелиев посочи, че е положил всички усилия да се избегнат предсрочни избори до последния момент. Той отрече обвиненията, че го е направил заради неспособност да излъчи служебен кабинет или защото се е опитвал да "сглоби някаква странна коалиция".

"Няма кой да обясни на европейските партньори, на глобалните пазари и световни рейтингови агенции, че в държава, в която само за един месец ще се сменят две служебни правителства, всичко е нормално", каза още той.

Той напомни, че предложи още преди месец на новоизбрания президент Румен Радев да поемат солидарна отговорност за новия служебен кабинет или самият Радев да излъчи своя състав, а Плевнелиев да подпише указа за назначаването му. Нито един от тези сценарии обаче не се изпълни.

"Политическата криза за съжаление прерастна в парламентарна криза. Направих всичко по силите си да предотвратя това. За съжаление, когато се задават избори, партийните интереси надделяват", коментира държавният глава.
Източник: webcafe.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Забърдо призовава за МИР с уникален монумент от 300 военни каски

  • 18 Апр 2024
  • 46
Уникалното европейско селище Забърдо призовава за мир чрез впечатляващ надпис, направен от около 300 истински военни каски, като някои от тях са носени през Втората световна война. Монументът ще бъде официално открит на 9 май, когато е Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма.

МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака

  • 18 Апр 2024
  • 62
Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав, МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост.

БАБХ констатира огнище на птичи грип в животновъден обект в град Асеновград, област Пловдив

  • 18 Апр 2024
  • 63
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Инфлуенца А (грип) в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в гр. Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.

Идеалното великденско агне според румънските овцевъди

  • 18 Апр 2024
  • 59
Последните седмици са доста натоварени за овцевъдите, които се занимават с отелване, агнене и доене. Наближаването на Великден повишава интереса към възможностите да се излезе на печалба.

ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ПАМЕТНИЦИТЕ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ

  • 18 Апр 2024
  • 69
Днес отбелязваме Международния ден на паметниците и забележителностите!