Бургаски ученици се учиха на сърдечен масаж в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” и посетиха обновения Етнографски музей

Гл. ас. д-р Моника Обрейкова, ас. Златина Денева и старши преподавател Петя Стефанова показаха на учениците практичните кабинети, които се превърнаха в атракция за тях. Повечето от младите хора проявиха интерес и опитаха да направят сърдечен масаж на учебна кукла, след като получиха точни инструкции от преподавателите. Доц. д-р Соня Ненчева направи презентация на тема „Вредата от продължително седене пред компютър” и демонстрира комплекс от упражнения с цел профилактика. Учениците от СУ „Епископ Константин Преславски“ посетиха вчера и обновения Етнографски музей, в който се проведе открит урок по музика. Децата от VI б клас, водени от своя учител по музика Росен Поборников, обогатиха и затвърдиха знанията си относно фолклорните области в България. Те изслушаха беседата на д-р Пламена Кирова - главен уредник, която ги запозна с многообразието при традиционното облекло в Бургаски регион. Хореографът Димитър Гинов показа на учениците характерни стъпки от Странджанския танцов фолклор.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 146
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 140
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 147
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 345
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 310
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас