« март 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Площадка по безопасност на движението по пътищата бе открита в ОУ Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

Площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата бе открита в ОУ Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево. Съоръжението е изградено в двора на училището, до спортния комплекс. Финансирането на проекта е по Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“, като училището участва и със собствени средства. Площадката е с размери 11 на 6 метра, с подходяща маркировка, обособени са няколко кръстовища. В рамките на проекта са закупени светофари, пътни знаци, велосипед с предпазни каски, програмируем учебен робот, сигнални жилетки, конуси, табла за обучение, симулативни очила и друго оборудване. То ще се ползва за обучението по БДП за редовните учебни занятия и заниманията по интереси. Учителите са категорични, че благодарение на интерактивната открита площадка и обучителните материали занятията за учениците ще бъдат по-интересни и достъпни. Първите уроци вече започнаха под ръководството на класните ръководители. Учениците имаха въмножност нагледно да се запознаят с пътните знаци и основните правила за движение. Интерес предизвикаха и симулативните очила, които показват как шофьора "вижда" през деня и нощта, ако е употребил алкохол.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Институтът INSAIT обяви стартирането на чат приложението на BgGPT

  • 04 Мар 2024
  • 57
Институтът INSAIT обяви стартирането на чат приложението на BgGPT. Първият езиков модел от последно поколение на български език вече може да се ползва от всеки безплатно на адрес https://chat.bggpt.ai.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

  • 03 Мар 2024
  • 157
На този ден е подписан Санстефанският предварителен мирен договор за прекратяването на Руско-турската война от 1877 – 1878 г., който ознаменува Освобождението на България.

ЗАТВАРЯТ ЗА МЕСЕЦ ЧАСТ ОТ УЛ. „РАЙНА КНЯГИНЯ“ ЗА ВИК РЕМОНТ

  • 01 Мар 2024
  • 283
Във връзка с дейности по реконструкция на ВиК мрежата на град Бургас, на 05.03.2024 г. – вторник, за месец се въвежда временна организация на движението по ул. „Райна Княгиня“.

Областният управител организира съвместна среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал

  • 01 Мар 2024
  • 274
Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март /петък/.

Омбудсманът алармира: Текстове в наредбата за цените на електроенергията нарушават правата на потребителите

  • 01 Мар 2024
  • 239
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по Проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14 март 2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия (НРЦЕЕ), в което алармира за текстове, които създават предпоставки за нарушаване правата на потребителите на електрическа енергия.