Данчо Караджов отстъпи на БНР правото да излъчва безплатно албума му "Такъв е животът"

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов отстъпи за безплатно излъчване по Българското национално радио соловия си албум "Такъв е животът". Жестът е в подкрепа на БНР в спора между обществената медия и Мюзикаутор за размера на заплащаните  авторски права върху излъчваната музика. Караджов подари на генералния директор на БНР Александър Велев копие от соловия си албум. Той ще се излъчва напълно законно. Жестът си обичаният фронтмен на "Сигнал" прави с голяма признателност към медията ни: "Сантиментът ми е огромен, тъй като това е радиото, което помогна на "Сигнал" по възможно най-изключителния начин - да ни направи популярни. От 1978-ма година до ден днешен. Първата песен - "Не е любов" - Данчо Георгиев-Стълбицата я пусна през лятото на 1978-ма година и той беше на късмет. Едно много, много голямо „Благодаря!“ към това, което представлявате вие в момента". За жеста на подкрепа благодари генералният директор Александър Велев. Той нарече "удар върху цялата музикална индустрия" слуващото се в момента: Подкрепата, която получаваме от музикантското съсловие и която вече започва да става лавинообразна, показва, че ние сме на прав път. Затова аз съм много благодарен и слушателите ще разберат, че всъщност не е това пътя, по който трябва да стават нещата. Обществото ни ще го разбере. Не сме против това да се плащат права, но не можем да водим разговори под натиск с поставяне на условия и с извиване на ръце. "Музикаутор" не представлява правата върху продукцията на Данчо Караджов: "От 1990-та година не съм член! Няма и да бъда до края на живота си, защото смятам, че там се мътят едни неща, които не са в полза на артистите, на изпълнителите, на композиторите, на текстописците и така нататък", каза Караджов пред БНР. http://www.paragraph22.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 3 март с вход свободен в бургаските музеи

  • 28 Фев 2020
  • 185
На 3 март - Деня на Освобождението на България, бургаските музеи, Галерия "Петко Задгорски" и изложбената зала на Дружеството на бургаските художници ще  бъдат отворени за посетители и с вход свободен.

"Има такъв народ" на Слави Трифонов внесе документи за регистрация

  • 28 Фев 2020
  • 177
Новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ" внесе в Софийския градски съд документи за регистрация, съобщава БГНЕС. Партията се обявява за мажоритарна избирателна система и намаляване на броя на депутатите наполовина.

Ердоган спря социалните мрежи в Турция

  • 28 Фев 2020
  • 177
Интернет обсерваторията NetBlocks разкрива, че след събитията в Сирия, при които има кнфлект между турската и руската армия, Ердоган е блокирал всички социални мрежи в страната.

Стотици мигранти вече се насочват към България

  • 28 Фев 2020
  • 181
Стотици мигранти пристигат в Одрин, където се пресичат границите на Турция с Гърция и България. Жени, мъже и деца пристигат на групи.

Бургас ще бъде домакин на Световната среща по конгресен туризъм през 2021

  • 28 Фев 2020
  • 147
Бургас е избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм през 2021 г./ BSB Conference World Summit 2021/.