И десетте пострадали домакинства от наводнението в с. Делейна вече са подали заявления за еднократна помощ

Екипи от дирекция “Социално подпомагане“ – Брегово, направиха обходи на място и описаха щетите още на следващия ден след бедствието. Те съдействаха на пострадалите и за подаване на заявленията. Според размера на нанесените щети домакинствата могат да получат помощ до 1578 лв. – трикратния размер на линията на бедност, която за 2024 г. е 526 лв. След като бъдат одобрени за тази помощ, пострадалите семейства могат да кандидатстват и за подкрепа от Фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика. Чрез Фонда те могат да бъдат подпомогнати с до 2500 лв. за оборудване, обзавеждане и ремонтни дейности. Заявленията се подават чрез общините. Обходи на място са направени веднага и в засегнатите населени места от проливните дъждове в гр. Плевен и областта. Установено е, че там няма пострадали жилищни сгради и не са постъпвали заявления за еднократна помощ от града и областта. Засегнати са две социални услуги и Домашния социален патронаж. Наводнени са четири помещения в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца без увреждания. Над две спални помещения на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания е протекъл покрив. Щетите в социалните услуги вече са отстранени. Все още неизползваеми са помещенията на Домашния социален патронаж в Плевен, които се почистват.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 593
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.