Над 65 000 къса цигари задържаха митнически служители при различни проверки по северната граница

Укритите акцизни стоки са установени в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите. 21 520 къса (1076 кутии) цигари с валидни български бандероли са задържани от служителите от отдел „Борба с наркотрафика“-Русе при проверка на товарен микробус в района на Дунав мост при Русе. Цигарите са били укрити в две допълнително изработени кухини – тайници, в долната част на превозното средство. На пода на буса са установени 7 метални капака, които се използвали за достъп до тайниците. При друг сходен случай е пресечен опит за пренос на 9 600 къса (480 кутии) цигари и 45 литра алкохол, укрити сред редовно превозвани стоки. Цигарите от двата случая и алкохола са конфискувани, на водачите – български граждани, са съставени общо три акта за установяване на административни нарушения. Служителите от отдел „Борба с наркотрафика“-Лом са установили 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол, скрити в шкаф, опакован с фолио. В района на Дунав мост при Видин е спрян за проверка турски товарен автомобил, който превозвал групажна стока, основно мебели, матраци, дивани и канапета. Извършена е щателна митническа проверка, в това число сканиране с рентген, благодарение на което са засечени укритите акцизни стоки. Цигарите са конфискувани, на водача – турски гражданин е съставен акт. На ГКПП Оряхово - ферибот служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ са установили 14 000 къса (700 кутии) цигари без български бандероли. Контрабандните цигари са били укрити сред редовно превозвани хранителни стоки. Цигарите са иззети. Водачът на товарния автомобил е задържано. По случая е образувано досъдебно производство. Съвместната операцията по противодействие на контрабандата продължава на различни гранични пунктове.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 593
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.