КНСБ обяви протест на 20 май

ВОН: Обявяваме протестни действия за възнагражденията в държавните висши училища От КНСБ изразяват своето несъгласие с политиката от страна на служебния министър на финансите, и решенията, взети в рамките на тристранния диалог според Кодекса на труда. "Категорично не сме съгласни утвърдената политика по доходите, следвана в продължение на три години от няколко редовни и служебни правителства, да бъде унищожена сега с едноличния отказ на служебния министър на финансите", допълват от КНСБ. "В резултат на създалата се ситуация, и като вземаме предвид отговорността, която имаме към своите редови членове във всички държавни висши училища в страната, както и колегите ни от НИМХ, БАН и ССА, с настоящото отворено писмо обявяваме протестни действия срещу решенията на Министерство на финансите и лично срещу позицията на служебния министър на финансите г-жа Людмила Петкова. Националният протест на ВОН – КНСБ ще се състои на 20.05.2024 г., понеделник, пред сградата на Министерство на финансите", посочват от профсъюза.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.