ПОЧЕТНИЯТ ГРАЖДАНИН НА КАЗАНЛЪК Д-Р БОЙЧО БОЙЧЕВ С МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

Разработената от него система за непрекъснато дистанционно наблюдение на пациенти „CheckPoint cardio“, спечели най–престижната награда на ООН за иновации в областта на здравеопазването (Health & Well Being) в съревнование със 180 държави. На първия етап „CheckPoint Сardio“ е била сред петте номирани компании от цял свят, а в последния ден от конгреса след гласуване на журито е обявена за глобален победител. Това е сложна система, съставена от сертифициран специализиран медицински хардуер и софтуер, чрез които се проследяват в реално време множество жизнени показатели – артериално налягане, средно артериално налягане, пулсово налягане, насищане на кръвта с кислород, дишане, телесна температура, положение на тялото в пространството и множество изведени параметри от електронната матрица. Системата осигурява 24 часов непрекъснат телемониторинг в реално време на пациенти, намиращи се в болнична или извънболнична среда. При регистриране на промяна в състоянието на жизнените показатели на пациента или животозастрашаващи състояния се страртира спешна процедура с обаждания до отговорния болничен екип, лекуващия лекар и самия пациент. Интерес към системата проявяват държавни институции от цял свят, като в някои държави тя вече е въведена, а в други предстои такава имплементация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 594
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.