НАД 450 УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ИНОВАТИВНИ УРОЦИ НА ФОРУМ В ЯМБОЛ

Домакини на събитието бяха Регионално управление на образованието–Ямбол и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“. Регионалният форум бе организиран в шест иновативни блока и пространства, които обхващат дигитализацията, новостите в образованието и добрите педагогически практики. В рамките на форума бяха наблюдавани иновативните практики в реална среда. Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ямбол представи урок „Приключение с букви“. В друг урок учители от СУ „Константин Константинов“ в Сливен демонстрираха с ученици от Ямбол сугестопедичната методика в часовете по математика на учениците за подготовка за НВО в IV клас. Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол се включи с урочна демонстрация на тема „Моята любима книга – дизайн и предпечат на корица“. Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол представи работа по интегративен учебен предмет „Изкуство и общество“ в час по английски. В Арт работилниците рисуваха и моделираха ученици от ОУ „Петко Рачев Славейков“ и СУ „Св. Свети Климент Охридски“. Форумът, който се проведе в рамките на Национална програма „Иновации в действие“, даде възможност за обмен на идеи, опит и иновации в хода на реалния учебен процес.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 608
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 616
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 626
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 591
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.