Заместник-министър Маринов: Над 4 млн. дка от всички горски територии в страната са общински горски фонд

Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните инж. д-р Мирослав Маринов при откриването на 17-то Общо събрание на Асоциация "Общински гори", което се проведе в Аулата на Лесотехническия университет. Той допълни, че те представляват 11 % от горските територии на България. Заместник-министър Маринов посочи, че общинските гори допринасят за създаване на конкурентна среда в горския сектор. По думите му, в голяма степен общините са успели да организират управлението на горите си и да създадат добра основа за перспективното му развитие. Заместник-министър Маринов поясни, че България е на челните места в Европа по защитени територии и биоразнообразие. Той подчерта, че държавата, в лицето на Министерство на земеделието и храните и общините, е тази, която следва да гарантира и създава подходящи условия за развитието на бъдещата гора. Заместник-министър Мирослав Маринов уточни, че в Асоциацията членуват над 60 общини, всяка от които полага усилия, воля и професионализъм за грижата и опазването на гората. „Благодаря Ви за труда и отдадеността, с които работите успешно за развитието на общинските гори. Нека опазваме красивата природа, която е национално богатство и да продължим да предаваме на поколенията си този безценен дар", каза още той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.