Община Созопол ще проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Това съобщи кметът на общината Тихомир Янакиев на среща със зам. областния управител Владимир Крумов, Цветан Мирчев – изп. Дир. На ВиК Бургас, Александър Маринов – гл. инж. На ВиК Бургас и Пламен Парашкевов – рък. Звено ВиК Созопол. Там ВиК ще изгради втора камера, с която проблемът с водоснабдяването на село Индже войвода ще бъде решен. Първата стъпка е да се направи парцеларен план на трасето, което е дълго около 6км. Трябва да се уточни и каква е територията по продължението му. „Анализите показват, че подземните води трайно намаляват и трябва да вземем мерки своевременно“, каза кметът Тихомир Янакиев. Той уточни, че ще се търси финансиране по европрограма и с помощта на държавата. Янакиев ще потърси и съдействието на кмета на Малко Търново – Илиян Янчев, тъй като трасето преминава и през тази община. Според експертите щом в проекта участват две съседни общини, той става обект от регионално значение и финансирането ще бъде приоритетно. На срещата беше обсъден още ремонтът водопровода и канализацията на ул. „Стара планина“ в Созопол. През лятото ще бъде изработен проект, а ремонтът ще започне след туристическия сезон. Големият проект на ВиК за водоснабдяване и канализация на квартали в Созопол и „Червенка“ в Черноморец също ще започне през есента. Кметът Тихомир Янакиев се поинтересува за ремонта на язовир „Ясна поляна“ и как той ще се отрази на община Созопол. От ВиК го увериха, че ремонтът продължава, но вече има байпас към язовир „Камчия“ и не се очакват проблеми с водоснабдяването през летните месеци.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.