Чужди експерти вече ще наблюдават обществените ни поръчки

Те ще бъдат назначавани от министъра на финансите и ще получават възнаграждение от него за работата си. Това става ясно от промените в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки, внесен от служебния министър-председател Димитър Главчев. Предлага се и регламент за разширения контрол, който Агенцията за обществени поръчки (АОП) ще упражнява от 22 юли тази година. Всички останали промени ще влязат в сила веднага след обнародването им в Държавен вестник. Измененията са обект за публични консултации като обсъждането им приключва в началото на идната седмица. Правят се, за да се изпълнят целите на Националния план за възстановяване и устойчивост. Касаят контрола, осъществяван от наблюдатели, предварителния контрол за законосъобразност, както и въведения задължителен контрол, осъществяван от АОП. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 612
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 619
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 629
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 595
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.