« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицай изтезава 8-год. си син, така ставал мъж

Полицай от районно управление в Пловдив изтезавал 8-годишния си син, за да го направи мъж, съобщиха от Фондация „Джендър алтернативи”. От там заявиха, че случай като този не е единичен: „Шамарите и други методи за физическо наказание продължават да съществува в родната ни реалност”, допълни по темата адвокат Милена Кадиева, цитирана от „Монитор“ Случаят, за който разказаха от Фондацията е от Пловдив. Родителите на 8-годишното дете са добре образовани военни с приличен доход и от 10 години живеели на семейни начала. Според бащата обаче, най-правилният начин на възпитание били физическите наказания, които прилагал системно. По данни на адвокат Кадиева, той смятал, че по този начин се става мъж: „Когато детето говорело твърде много, бащата го удрял през устата с обратната страна на ръката си, като му заявявал, че трябва да млъкне, да не ги притеснява повече и да не ги дразни”, разказа адвокат още Кадиева. Имало различни наказания според провинението. Случвало се дори да го наказва до стената, като го карал да „застане за един час прав в ъгъла с вдигнати нагоре ръце и един крак. На 20-тата минута момченцето отмалявало и падало, а наказанието му било прекратявано“. Понякога вдигането на крак било заменяно с падане на колене, разказват и социалните работници. Те получили сигнал и за случай, в който насилникът го удрял с точилка през пръстите. Възпитанието включвало и внушения, че „всички жени, а не само майка му, са неадекватни, нямат стойност, те са подчинени, че трябва да се съобразяват с мнението на бащите“. Шокиращият метод на възпитание дълго време останал в семейството, докато майката не издържала и напуснала мъжа си. В момента водят съдебно дело за попечителство, откъдето се разбрало и за изтезанията: „Делото в момента е висящо пред Районния съд в Пловдив. Дали съдът ще приеме аргументите за наказание, което е неадекватно и че то е домашно насилие, е въпрос, който тепърва ще се изяснява”, обясни адвокат Милена Кадиева. vesti.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Въвеждат специален режим за достъп до Гробищния парк за Черешова задушница

  • 03 Юни 2020
  • 178
При специален режим ще се допускат автомобилите и гражданите до Гробищния парк на Черешова задушница /събота/. Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика.

Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

  • 03 Юни 2020
  • 144
На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

  • 03 Юни 2020
  • 159
Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни.

Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото

  • 03 Юни 2020
  • 157
Етно и хендмейд уикенд с разнообразни събития ще се проведе на 12-14 юни в Бургас. Това е първият от поредица тематични уикенди, които ще продължат до края на лятото. Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема.

Буферен резервоар ще пази „Сарафово“ от наводнения

  • 03 Юни 2020
  • 172
Община Бургас изгражда буферен резервоар, който ще предпазва квартал "Сарафово" от наводнения, предизвикани от поройни дъждове. Заради особеностите на релефа, при обилен валеж дъждовната вода от близките земеделски площи се стича към квартала и наводнява улици и жилищни сгради.