« октомври 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицай изтезава 8-год. си син, така ставал мъж

Полицай от районно управление в Пловдив изтезавал 8-годишния си син, за да го направи мъж, съобщиха от Фондация „Джендър алтернативи”. От там заявиха, че случай като този не е единичен: „Шамарите и други методи за физическо наказание продължават да съществува в родната ни реалност”, допълни по темата адвокат Милена Кадиева, цитирана от „Монитор“ Случаят, за който разказаха от Фондацията е от Пловдив. Родителите на 8-годишното дете са добре образовани военни с приличен доход и от 10 години живеели на семейни начала. Според бащата обаче, най-правилният начин на възпитание били физическите наказания, които прилагал системно. По данни на адвокат Кадиева, той смятал, че по този начин се става мъж: „Когато детето говорело твърде много, бащата го удрял през устата с обратната страна на ръката си, като му заявявал, че трябва да млъкне, да не ги притеснява повече и да не ги дразни”, разказа адвокат още Кадиева. Имало различни наказания според провинението. Случвало се дори да го наказва до стената, като го карал да „застане за един час прав в ъгъла с вдигнати нагоре ръце и един крак. На 20-тата минута момченцето отмалявало и падало, а наказанието му било прекратявано“. Понякога вдигането на крак било заменяно с падане на колене, разказват и социалните работници. Те получили сигнал и за случай, в който насилникът го удрял с точилка през пръстите. Възпитанието включвало и внушения, че „всички жени, а не само майка му, са неадекватни, нямат стойност, те са подчинени, че трябва да се съобразяват с мнението на бащите“. Шокиращият метод на възпитание дълго време останал в семейството, докато майката не издържала и напуснала мъжа си. В момента водят съдебно дело за попечителство, откъдето се разбрало и за изтезанията: „Делото в момента е висящо пред Районния съд в Пловдив. Дали съдът ще приеме аргументите за наказание, което е неадекватно и че то е домашно насилие, е въпрос, който тепърва ще се изяснява”, обясни адвокат Милена Кадиева. vesti.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Борислав Михайлов подаде оставка

  • 15 Окт 2019
  • 85
Президентът на Българският футболен съюз - Борислав Михайлов подаде оставка. Новината бе обявена на официалния сайт на родната централа. Михайлов е начело на футбола ни от 2005-а, като бе преизбиран 3 пъти на поста, на конгреси от 2009-а, 2013-а и 2017 г.

Михайлов обявява решение за оставката в петък

  • 15 Окт 2019
  • 74
Борислав Михайлов отлага решението си за това дали да се оттегли от поста президент на БФС до петък, когато ще бъде свикано заседание на Изпълкома на централата. Шефът на съюза е изненадан от искането, дошло директно от министър-председателя Бойко Борисов, но не желае да обявява решение "под натиск".

НАП обяви на търг апартаменти по Черноморието

  • 15 Окт 2019
  • 88
Недвижими имоти по Южното Черноморие на изключително атрактивни цени, обяви за публична продан Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет.

Apple забрани да се говори лошо за Китай, Русия, Турция и Саудитска Арабия

  • 14 Окт 2019
  • 150
Новата услуга за филми и сериали на Apple TV+ става все по-популярна и набира нови абонати. Днес стана ясно, че компанията от Купертино е предупредила всички създатели на съдържание за нейната услуга да не включват сцени, които по някакъв начин могат да "засегнат китайските власти".

Златната есен продължава с почти летни температури

  • 14 Окт 2019
  • 147
През първата половина на седмицата температурите ще бъдат с присъщи за началото на септември и дори края на август дневни стойности. Високи ще бъдат и минималните температури. Постепенно понижение ще настъпи през втората и половина.