Три години по-късно още няма адекватно разследване на операцията в Лясковец

Не ми дава мира това, че българската държава - в лицето на МВР, не проведе адекватно разследване на тази операция в Лясковец и не се изведоха адекватни изводи. Това обяви в ефира на Нова телевизия вдовицата на командоса Емил Шарков - Милена Шаркова. Три години след смъртта му, тя констатира, че е било цяло чудо, че в тази операция не са били ранени или загинали повече хора. Почернената съпруга е получила тефтера, в който Шарков си е водил записки преди операцията в Лясковец. "Те са отишли да приберат един абсолютно безопасен психично болен човек, а не барикадирал се социопат", коментира жената. Тя заяви, че този тефтер не е стигнал до разследващите органи. "Момчетата са били пратени като пушечно месо, с най-лекото оборудване", коментира Милена Шаркова. Не и дава мира и това, че няма промени в управлението и практика нито на СОБТ, нито на други нива в МВР. Шаркова сподели, че е в непрекъсната връзка с момчетата от отряда. По думите й след Лясковец е имало две подобни операции, в които е имало реална опасност да загинат хора. Едната е била в кв. "Стрелбище", където се е барикадирал бивш полицай. "За да се потуши едно напрежение, каквото беше с Лясковец, се уволниха няколко човека, други бяха наказани и след известно време се върнаха на подобни или същите длъжности", коментира Милена Шаркова. Тя поясни, че началникът на отряда Георги Гайков от миналата година е в СОБТ, като заема отново ръководна длъжност -зам.-началник на поделението. Той отново може да участва в организиране и провеждане на акции, възмути се Милена Шаркова. "Няма как потърпевшите да останем безучастни от целия този процес, който продължава. Това насажда усещане за безнаказаност по всички нива", коментира тя и допълни, че има усещане за несправедливост. "Не съм сигурна, че искам детето ми да продължи да живее в тази държава", изтъкна Милена. След смъртта на съпруга си тя се занимава с благотворителност. /КРОСС/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 18
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 30
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 29
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 33
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 51
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.