« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министри инспектират границата ни с Турция

Министрите на отбраната и на вътрешните работи Стефан Янев и Пламен Узунов ще посетят граничните пунктове в района на Свиленград и Малко Търново. Те ще инспектират от въздуха преградното съоръжение до Малко Търново. Ще се запознаят на място със ситуацията на граничните пунктове и ще проведат работни срещи с представители на Регионална дирекция „Гранична полиция", както и с офицери от командния състав на армията, които участват в съвмести действия с МВР по границата. Както е известно, ден, след като външното ни министерство съобщи в телеграфен стил, че посланикът ни от Турция е бил извикан, последва и допълнение - с Надежда Нейнски била обсъдена подготовката за изборите на 26 март. За да няма двусмислени послания, бе казано на турските съседи, че въпреки добрия диалог, смятаме за недопустимо външно влияние върху изборите. Потвърди го и премиерът Огнян Герджиков и допълни, че българският посланик ще се върне в Турция. „Има някакви опити за неща, които на нас не ни харесват, но тези неща се изчистват. Взети са мерки, няма нищо”, заяви премиерът Огнян Герджиков. Дипломати и разузнавачи от кариерата смятат, че България е постъпила правилно, като е втвърдила тона. „Това е един от силните сигнали в дипломацията”, коментира Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба. „Абсолютно вулгарна намеса в нашите вътрешни работи, каквато не е била никога досега”, коментира Петър Воденски, бивш извънреден и пълномощен посланик на България в Турция. Бившият ни дипломат в Турция е на мнение, че от наша страна трябва да има последователни действия и политически консенсус по темата. В една от редките си изяви и Ахмед Доган алармира за опасност към България. И трансфер на конфликтност към Европа и Балканите. Причината - референдумът в Турция, който ще даде още повече власт на Ердоган. Журналистът Илхан Андай смята, че посланието на Доган трябва да се чете и през призмата на злополучната конференция от 2013 година: „През тази призма на посланието. Сега трябва да си зададем наистина въпроса кой натисна онзи спусък. Не онова момче от Бургас. И дали наистина всичко не идва от Анкара”, попита Илхан Андай.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 93
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 99
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 101
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 90
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 117
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.