« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Разпродават имущество на "Пикадили" за над 1 млн. лв.

Имущество за над 1 млн. лева на обявената във фалит търговска верига „Пикадили” е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. Това става ясно от справка на Камарата на частните съдебни изпълнители. На него са пуснати 14 обяви за публична продан на вещи от търговските обекти на веригата, които са собственост на фирмата „Селект трейд”, която управляваше обектите, пише „Телеграф”. Всяка публикация за продан включва група вещи, които са обявени с обща цена за продан. Има обяви, в които се продава цялостно оборудване за магазини. Огледите на стоката се извършват на място, където кандидат-купувачите могат да ги разгледат. Така оборудване може да се види в обекта на „Пикадили” на бул. „Черни връх”, бул. „Арсеналски”, кв. „Зона Б-18”, ул. „Млин камък” и други. За всяка продан е обявена първоначална цена, която ако има повече кандидати, може да се повиши. За да участват в търга, кандидатите трябва да внесат задатък в размер на 10 на сто от първоначално обявената цена и при спечелване на търга, сумата се приспада от предложената цена. Освен на „Пикадили” на търг се разпродава и оборудване на магазин от търговската верига „Карфур”. Първоначалната цена е 152 407 лв., като срещу нея се предлагат стелажи, колички за пазаруване, кошници, каси, витрини и други. Оборудването на двата магазина се разпродават, за да се удовлетворят кредиторите – банки, работници и доставчици. В началото на март тази година търговската верига „Пикадили” затвори магазините си, без да предупреди служителите си, като до този момент не е платила заплатите им. Някои от работниците имат да получават няколко месечни възнаграждения. Тогава фирмата обявява несъстоятелност, става ясно от справка в Търговския регистър. Последният протест на служителите на веригата беше в началото на миналия месец. Тогава те обявиха, че ако държавата не може да открие бившия им работодател, депутатите и правителството трябва да им платят забавените възнаграждения. Блиц

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 135
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 134
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 134
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 124
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 150
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.