СЕМ е отнел лицензите на ТВ Седем незаконно

СЕМ е отнел незаконно лицензията за телевизионна дейност на „ТВ Седем“ и „Балкан Българска Телевизия“, постанови петчленен състав на ВАС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, пише сайтът "Трансмедия", като се позовава на WebCafe. Изданието цитира информацията по казуса, публикувана в блога на експерта по медийно право проф. Нели Огнянова. Решението за отнемане на лиценза на ТВ Седем, включително за програмите TV7 и Super 7, беше взето през септември 2016 г. по предложение на членът на СЕМ Бетина Жотева заради откриването на производство по несъстоятелност на дружеството.   СЕМ прие, че е налице разминаване между данните в декларацията за получаване на лиценз и новите факти около търговското дружество – притежател на лиценза.   ВАС обаче посочва, че Законът за радиото и телевизията не позволява отнемане на лицензия заради откриване на производство по несъстоятелност. Прекратяването й може да се случи при евентуално постановено заличаване на дружеството от Търговския регистър с решение на съда.   Медиите на „ТВ Седем“ бяха свалени от ефир още през 2016 г. В същата година дружеството беше обявено в неплатежоспособност, след като компанията на бившия изпълнителен директор на телевизията Николай Бареков „Ноу Фрейм Медия България“ заведе дело за несъстоятелност срещу ТВ7, припомня WebCafe.   Сред останалите признати неплатени дългове на ТВ7 са 709 818 лв. за „Къртицата: Презареждане“, малко над 119 000 лв. за „Поверително от NL – Николета Лозанова“. И двете предавания са продукция на „Междинна станция“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов.   Над 586 000 лева са дължими към НУРТС Диджитъл за разпространение на програмата. Най-големият кредитор на ТВ7 е Корпоративна търговска банка с иск на стойност 2.4 млн. евро.   СГС е установил, че към края на 2015 г. телевизията е разполагала със 125 хил. лв. в брой и активи на стойност 1.874 млн. лв., като по-голямата част от тях са заложени по кредита към КТБ. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.