« декември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До края на годината отпадат 12 хартиени удостоверения

До края на годината отпаднат 12 хартиени удостоверения, давани от администрациите. Отпада и т.нар. двутактовост на услугите, съобщи Томислав Дончев. С "очовечаване" на административните услуги до края на годината ще отпадне нуждата от 12 хартиени удостоверения, каза пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев. Предвижда се до края на годината да започне цялостна дигитализация на административните документи и удостоверения. Това са удостоверения, свързани с БУЛСТАТ, с гражданско, служебно и имотно състояние, с услуги на НОИ и други. Сред тях е и документът за сключен граждански брак на хартия. В момента това е възможно да се случи за родените след 1984 г., тъй като в последните 17 години тази информация се съхранява и дигитално. За останалите обаче процесът предстои. "Очаква да отпаднат напълно поне осем от тези 12 удостоверения, а за четири това ще е частично. Проблемът е, че много от регистрите на администрацията са на хартия за времето до 2000 година", уточни Росен Желязков, председател на Държавна агенция "Електронно управление". За облекчаване на административни режими са нужни промени в поне 100 закона и в още повече подзаконови постановления и решение на МС и на други ведомства. До средата на октомври МС ще внесе в парламента предложенията за законови промени за административната реформа, каза Дончев. Анализът от нуждата за дигитализация на хартиените масиви на администрациите ще бъде направен от Министерството на правосъдието, но за преобразуването в цифров вид на една страница с формат А4 на страница А4 цената е около 3-4 стотинки, каза Желязков. На оптимизация към този момент подлежат една четвърт от 605 административни услуги. Тя включва намаляване на времето и на таксите за услугите, каза вицепремиерът. Инспекторатите на ведомствата ще се включат в контрола на административната реформа, посочи Дончев. Той изрази учудване, че при работно време от осем часа за дадено ведомство приемното време за граждани е по-кратко. "Ще отпадне т.нар. двутактовост на услугите. Не е нужно гражданите да подават заявление за документ на една дата, а да го получават на друга дата при положение, че той се вади за пет минути", добави Дончев. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов заради трибагреника

  • 06 Дек 2019
  • 1
  • 298
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава". Причината е използваното като символ на партията знаме.

Честито на новите почетни бургазлии

  • 06 Дек 2019
  • 225
На днешната тържествена никулденска сесия на местния парламент своите отличия получиха редица бургазлии със заслуги към своя град и обществото.

Повишение на температурите от утре

  • 06 Дек 2019
  • 215
Днес над много райони на страната ще остане облачно и мъгливо. Не са изключени и съвсем слаби подинверсионни превалявания от снежни зърна и кристали. Температурите в низините ще бъдат от 2 до 7 градуса, в източните райони до около 9.

Честит Никулден, бургазлии!

  • 06 Дек 2019
  • 208
Честит Никулден! Този празник винаги е специален за нас, хората от Бургас. Ние не отбелязваме 6-ти декември само като ден от календара, а го очакваме с нетърпение и честваме с много настроение и любов. Това е денят, към който всички ние изпитваме особен сантимент, защото изразяваме обичта си към родния град.