« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Държавата се мобилизира: Всички ученици в клас

Цялата държава се мобилизира срещу отпадането на ученици. Не трябва да се разчита само на педагогическия персонал. Това е грешка от миналото. Това обяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев, коментирайки отпадането на много деца от малцинствата от училище. „Тук трябва да е ангажирана цялата държава, защото това е първостепенен приоритет”, подчерта вицепремиерът. Според него, ако дете, което днес трябва да е в първи клас, но не отиде на училище, след години то не може да пише, да чете, не е интегрирано в обществото и няма усет за правила. Пред себе си има 2 перспективи – или да е клиент на социалната система, или на прокуратурата и правоохранителните органи. Това не трябва да се допуска, затова говорим за мобилизация на целия държавен апарат – учители, директори, служители на общините и на областните администрации, социални работници плюс МВР”, изтъкна вицепремиерът. Дончев призна, че не само ромчета не ходят на училище. "Огромната част от незаписаните имат такъв етнически произход, но не е честно, че само ромчета не ходят на училище”, допълни министърът. По думите му всеки случай е различен. Някои семейства не пращат децата си на училище, защото за тях образованието не е ценност, други – заради предразсъдъци, свързани с конкретната възраст и отношения с деца от другия пол, трети не ги пращат поради притеснението, че не могат да ги облекат прилично. "Затова цялата тази армия от държавни чиновници от различни институции е мобилизирана и съм убеден, че ще има ефект по отношение на вкарването на децата в класната стая", категоричен беше вицепремиерът. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 144
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 175
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 185
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 199
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 173
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение