« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

4500 лв. глоба за шведа, който ритна камериерка в главата

Районният съд в Несебър призна за виновен и осъди на 4500 лв. глоба шведа Ралф Сундберг, който на 3 юни изрита в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг. Чужденецът ще трябва да плати и 583,83 лева разноски по делото и 30 лева за преводач, съобщи "Бургас Инфо". Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание. На влизане в съда днес Сундберг криеше лицето си и не пожела да отговаря на въпроси на журналисти. Адвокатът му припомни, че той е с чисто съдебно минало, не е осъждан и затова ще настоява съдът да определи административно наказание - глоба, предаде БНТ. Ралф Сундберг бе обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Още след ареста му шведът заяви, че е бил дрогиран и пиян и не помни нищо от случилото се, но съжалява много и няма обяснение как е могъл да направи такова нещо. 65-годишната камериерка Дияна Петкова от София бе със счупена челюст след инцидента. Според районните магистрати, това не е най-бруталният случай и е факт, че има по-тежки, но цялостното поведение на шведския турист от датата на събитието и начина на извършването му показват липса на елементарно човешко отношение. Сундберг така и не признал фактите, направил го е адвокатът му. По време на съдебното заседание днес адвокатът на шведа определи случая като 4-месечна съдебна сага. Според него срокът на проведеното разследване е неразумен и в противоречие с Европейската конвенция за защита правата на човека. Защитникът смята, че делото е можело да приключи в рамките на 14 дни с окончателен съдебен акт. Според него широкият обществен отзвук не е сред обстоятелствата, които съдът трябва да има предвид. Адвокатът поиска съдът да не се влияе от това дали случаят е даван по телевизията и е отразен от другите медии. Прокурор Радост Бошнакова пък го репликира, че прокуратурата защитава интересите на обществото, а и деянието е с висока обществена опасност. „Не е сложно, не е трудно лицата, които идват в България, да спазват определени норми и правила“, каза тя. Самият Ралф Сундберг заяви, че съжалява за случая и никога повече няма да посяга на човек. Той добави, че се е заблудил и помислил, че лаптопът му е откраднат и е бил под въздействие на алкохол. Максималният размер на глобата, която можеше да получи обвиняемият, беше 5000 лева. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 203
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 251
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 264
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 261
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 237
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение