Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, 17 души са пострадали

Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, 17 души са пострадали България Снимка: БТА
Автобус на “Юнион Ивкони“, пътуващ от София за Слънчев бряг, се е преобърна на магистрала “Тракия“ в района на Стралджа около 22 часа снощи. Няма загинали и тежко ранени. 13 пострадали пътници са транспортирани до ямболската болница, а 4-ма са откарани в бургаска болница. В автобуса е имало 31 пътници. Двама са оставени под наблюдение в болницата в Ямбол, останалите са прегледани и освободени. Един е останал под наблюдение в болницата в Бургас. По първоначални данни лек автомобил е пресякъл пътя на автобуса и той се е преобърнал в канавката, съобщи говорителят на МВР в Ямбол Татяна Павлова, цитирана от БТА. Пътниците, които не са пострадали, са били извозени с друг автобус на фирмата. Шофьорът беше като дрогиран. Доколкото разбрах, вчера също е бил на смяна. Днес - също. Може и заради това - да е заспал на волана. Ще си търсим правата, защото не може по толкова дълга линия да пуснат само един шофьор, разказа един от пътниците, цитиран от БНР. Травмите на повечето пациенти са от наранявания по горни, долни крайници, тъй като те разказват, че е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се обърнал и се е влачил около 20 метра в канавката. Цяло чудо е, че не се е запалил, тъй като всички пациенти, които постъпиха тук, бяха измокрени от дизелово гориво, обясни д-р Вълчев от Спешния център в Ямбол. Причините за инцидента се изясняват. Шофьорът е разпитан от полицията. Образувано е досъдебно производство. Автобусът ще бъде изтеглен по-късно днес. Движението в района на инцидента при километър 296-и на автомагистрала “Тракия“ в посока Бургас, в участъка Чарда-Воденичене, вече е възстановено, съобщиха по-рано от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура“. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 71
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 71
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 115
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.