Търсят работници за бране на ягоди в Испания

Агенцията по заетостта чрез EURES мрежата набира кандидати за работа в селското стопанство в Испания и Португалия за бране на меки плодове (ягоди, малини, боровинки). Интервютата за подбор ще се проведат през януари 2018 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2018 г. Трудовите договори съдържат клауза за пробен период до 15 дни. В Испания – за бране на ягоди и боровинки: Кандидатите трябва да са само жени, на възраст от 18 до 45 г., да имат опит в селскостопанска работа. Работното време е 39 часа седмично, съгласно колективния трудов договор на провинция Уелва. Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 € на ден. Настаняването е безплатно, ако работникът остане до края на договора. Заплащат се само режийните разходи. Разходите по пътуването до Испания и обратно се организира от работодателя и се заплаща от кандидатките, като работодателят заплаща пътуването до Испания предварително и си удържа стойността от първата заплата на работника. Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 22 януари 2018 г. Кандидатите могат да се запознаят подробно с офертите, които са публикувани в националния EURES сайт (www.eures.bg) чрез следните линкове: http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3231 – за работа в Ла Чирина и http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3232 – за работа във Валдемолинес В Португалия – за бране предимно на малини: Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 50 г., да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, да имат чисто свидетелство за съдимост, допускат се кандидати с опит в селскостопанската работа в оранжерии. С предимство ще бъдат кандидатите, владеещи английски, португалски или испански език. Работното време е 40 часа седмично, като компанията има процедура за компесаторно време в съответствие с нуждите на производството. Работи се през цялата седмица, с един или два почивни дни на ротативен принцип. В зависимост от готовата продукция е възможно в някои дни да се работят извънредни часове. Работодателите предлагат базова месечна заплата от 557 евро + полагащи се средства за отпуски. Настаняването е безплатно. Заплащат се само режийните разходи. Осигурено от работодателя авансово заплащане на пътуването до Португалия – цената на билета се удържа при първото изплащане на заплата. Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 12 януари 2018 г. Кандидатите могат да се запознаят подробно с офертата, която са публикувани в националния EURES сайт (www.eures.bg) чрез следния линк: http://www.eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=3234

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 194
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 179
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 188
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 279
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 249
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.