Нови санкции за шофьорите

Глоба да се налага на собственици, "забравили" да съобщят на КАТ, че са си инсталирали нефабрична газова уредба. Това са част от мерките, които се обсъждат в транспортното министерство, след като през миналата седмица от прокуратурата поискаха от ведомството програма за справяне с нередностите при газовите уредби, съобщава в. "Телеграф". Министър Ивайло Московски трябва да представи предложените от него мерки в прокуратурата до 19 февруари. Мерките касаят автомобилите с уредба за втечнен нефтен газ (метан). Писмото в отговор на прокуратурата вече се изготвя, съобщиха официално от ведомството. Сред обсъжданите промени е срокът, в който собствениците на автомобили са длъжни да информират КАТ, че допълнително са си поставили пропанова или метанова уредба, да се намали от 3 години, колкото е сега, на 1 година. Срокът започва да тече от първоначалната проверка на газовата уредба без значение кога тя е монтирана на автомобила. Идеята е не само да се скъси срокът, но да има и санкция, ако собственикът не обяви газовата си уредба пред КАТ. Сега такава няма и процедурата е на практика пожелателна. Към този момент само 160 000 водачи официално са уведомили КАТ, че са поставили нефабрична газова уредба. Близо 34 хил. автомобила с допълнително монтирана газова уредба са регистрирани до средата на миналата година в страната. По неофициални данни минимум още толкова са автомобилите в страната, които карат на газ, без това да е отбелязано в свидетелството им за регистрация. БЛИЦ

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 64
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 64
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 71
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 61
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 82
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.