« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Владислав Горанов: Искаме контролен дял в ЧЕЗ

Държавата има готовност, воля и пари за участие в сделката за ЧЕЗ. Искаме контролен дял. Това каза финансовият министър Владислав Горанов след среща премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, във връзка със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ-България. Финансовият министър уточни, че разговорите са на твърде предварителен етап, но са заявили ясна воля, че държавата иска да участва в тази сделка по един или друг начин. "Ако чешката страна, продавачите, се съгласят, държавата има възможността през една или друга форма – било през средства от бюджета или частно придобиване - през някоя от енергийните компании, да влезе в подобна сделка“, обясни Горанов. Той обясни деликатната страна на ситуацията: "Тук говорим за една сделка, готвена извън държавата, с повече от година и половина история между частни субекти. Включваме се на етап, в който има подписан договор за покупко-продажба, сами разбирате, че сме в деликатна ситуация да зависим от волята на два независими от влиянието на държавата частни субекти – в случая чешка компания и българска частна компания, която е извървявала своя път за сключване на подобна сделка". По думите на финансовия министър, на днешната среща правителството е видяло добра воля от страна на българското дружество да допусне държавата под една или друга форма в сделката. "Уверявам ви, че в момента, в който имаме позицията на чешката страна, веднага ще бъдете осведомени“, каза още Горанов. На въпрос какъв дял може да има държавата, министър Горанов заяви: „Най-малко контролен дял“. "Склонна съм държавата да има участие в сделката", заяви на свой ред Гинка Върбакова в присъствието на Владислав Горанов и на вицепремиера Томислав Дончев. Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34 процента, т. нар. златна акция. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" и председател на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 134
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 165
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 174
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 191
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 164
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение