« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Газова криза: ”Газпром” спира доставките през Украйна

Руската компания "Газпром" обяви, че е започнала процедура по разтрогване на договорите с "Нафтогаз" Украйна. Става дума и за доставки на природен газ, и за транзит през територията на Украйна. Това съобщи Алексей Милер, цитиран от "Комерсант". Според него, причината за предприетите действия е решението на Арбитражния съд в Стокхолм, съгласно което "Газпром" трябва да плати на "Нафтогаз" 4.6 милиарда долара. "Това съществено наруши баланса на интереси между нас и украинската компания. Ние не приемаме да финансираме украинската икономика. Затова смятаме, че продължаване на договорите между нас и украинската страна е нецелесъобразно", каза Милер. От вчера "Газпром" спря подаването на природен газ за Украйна. По тази причина в страната са въведени редица ограничения на потреблението, в това число и затваряне на училища и детски градини. Засега няма проблем с транзита на природен газ към Европа, в това число и към България. Но ако се стигне до прекратяване на този транзит, България ще е най-потърпевша, защото няма никакви алтернативи извън руския газ. Конекторните връзки с Гърция и Турция са в сферата на приказките, въпреки че трябваше да са готови преди години. Нямаме връзка и с газопреносните системи на Сърбия и Македония. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 85
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 99
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 109
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 124
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 105
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение