Прокуратурата: Д-р Димитров се е опитал да прикрие извършено престъпление

Д-р Иван Димитров категорично се е опитал да прикрие извършеното престъпление. За целта той е потърсил и помощта на свои приятели. Това коментира пред bTV Галя Андреева, говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив. Д-р Димитров е направил самопризнания след повдигнатите обвинения. Няколко пъти е сменил и версията си за това с какво точно е бил замерян и наранен. Ножът, с който е бил прободен, е бил в дома на доктора. Той каза, че е бил наръган на две места в крака, показа и раните си. „Истината ще излезе наяве, аз не съм престъпник!”, подчерта д-р Иван Димитров пред медиите. Видимо разстроен той обясни, че шест пъти къщата му е била обект на кражби. През последните дни бяха организирани мащабни протести с искане за освобождаване на лекаря, а ВМРО предложи законови промени, свързани с неизбежната отбрана. Вчера обаче от прокуратурата посочиха, че д-р Димитров е причакал рецидивиста Георги Джевизов – Плъха, стрелял е по него с незаконно притежаваното си оръжие и след това с приятел е опитал да прикрие стрелбата. Съпругата и децата на доктора категорично не са били в жилището на адреса, в който е влязъл крадецът. Жилището е било в ремонт, а семейството е било в село Крумово, коментира още говорителят на пловдивската прокуратура. „Крадецът е бил сам, не е имал съучастник. Ножът, с който д-р Димитров твърди, че е бил улучен от Плъха, е открит в дома на лекаря, бил е измит”, каза още Андреева. Д-р Димитров се е почувствал зле и днес вероятно ще бъде настанен в болница, съобщи още кореспондентът на bTV в региона. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.