« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Българи разработиха нова криптовалута

Българо-гръцки екип е разработил нова криптовалута, която предлага своеобразна гаранция за интересите на инвеститорите и неутрализира възможността за кражби в системата. Стефка Делла, изпълнителен директор на проекта за новата валута, анти-деривативния токин (ADvT), очаква тя да разтърси най-големият пазар в световната история: пазара на финансови деривативи. Редица иновативни функционалности я правят първата по рода й такава валута. "За разлика от другите криптовалути ние ще искаме идентификация на потребителите си," казва Стефка Делла. - "Единственият начин някой да ни използва е да има валиден електронен подпис. Така неутрализираме възможността за кражби в системата и в същото време премахваме укриването на данъци и други налози". Самият ADvT създава конкуренция между малките и големи финансови институции като гарантира извършването на плащанията по договора. Димитър Кьосев, главен юридически съветник на проекта обяснява: "Когато се направи договор, ползвайки ADvT за обезпечение, част от сметката на финансовата институция се замразява до изтичане на договора. Така във всички случаи е ясно, че ще се извърши плащане". Потенциалът на продукта е оценен от доц. Владимир Ценков, преподавател в ЮЗУ Неофит Рилски и икономически съветник на проекта. Заедно с екип от общо 15 души с опит в банковото дело, застраховането, информационните технологии и международното право доц. Ценков създава профил на иновативна валута. Той обяснява, че ADvT е разработен в отговор на новите европейски регулации за деривативите и отговаря на конкретни проблеми. "Това, което ме запали по проекта, е, че той е конкретен продукт, който влиза в подкрепа на инвеститорите. Той предлага своеобразна застраховка за инвеститора на базата на сигурността на блокчейн технологията," казва доц. Ценков. Панагийотис Папантониу е млад гръцки програмист, чиито способности са допринесли за успеха на други 3 критовалути, а в проекта за ADvT е един от основателите и главен технически директор. "Технически има редица специфики и предизвикателства, защото нищо подобно не е пробвано преди. Все пак съм уверен, че ще успеем да се справим в рамките на 3 месеца," отбеляза той. Екипът на проекта се надява да промени начина, по който се сключват договорите в пазар, чиято стойност е оценена на 500 трилиона долара от Международната банка за разплащания. Според тях основното предимство на проекта е икономическият стимул и купувачите, и продавачите на деривативи да ползват новата криптовалута. В ръководения от Стефка Делла екип 80 процента са българите. "Противно на ширещия се негативизъм за качеството на образованието и квалификацията на работната ръка, това което виждам показва, че тук се правят неща от наистина световна величина," казва тя. Криптовалутата ще щурмува глобалните пазари в средата на месец юни с първоначално монетно предлагане (ICO). / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 93
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 106
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 115
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 129
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 110
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение