« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Горанов: От 1 януари ще вдигнем заплатите в бюджетния сектор

Ако не настъпят драматични промени в макрорамката за 2019 г., както е разчетена от Министерството на финансите, ще има възможност в началото на следващата година доходите в бюджетната сфера да бъдат вдигнати с 10%. Това съобщи пред Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов. По думите му подобно повишение ще ребалансира пазара на труда към общо повишение на доходите. Горанов подчерта, че не би подкрепил никакво увеличение на здравната вноски или въвеждането на други плащания от гражданите към здравната система докато няма гаранции, че контролът върху разходите в системата е ефективен. Информации за това, че се подготвя въвеждането на втори стълб в здравното осигуряване се появиха в медиите в хода на дискусиите с професионалната общност, които здравният министър Кирил Ананиев води за оптимизацията на здравноосигурителния модел. Той е задължен от Народното събрание да представи такъв модел до края на месеца, напомни Горанов. Той изтъкна, че информациите в медиите се базират на отделни елементи от един теоретичен модел, а различните обсъждани варианти се вадят извън контекста му. Едно от предложенията, например, било, всичко плащания "под масата" да влязат в официалните сметки, друга идея било да се въведе здравна застраховка, която да поема всяко лечение над 700 лв., изреди Горанов. "Дори най-малкото съмнение, че ще се увеличат парите без контролът да се засили, не бих подкрепил", повтори той и напомни, че "особено при снабдяването с лекарства има очевидно неестествени диспропорции и сериозни подозрения за източване на пари".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 60
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 66
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 74
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 81
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 79
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение