Александър Манолев: Отказвам да стана министър на транспорта

Отказвам се от номинацията си за министър на транспорта, заяви Александър Манолев, който бе номиниран за мястото на Ивайло Московски след оставката му. Това съобщи самият Манолев на нарочна пресконференция в Министерски съвет. Това е координирана атака от определена група със скалъпени твърдения и доказателства, която цели и блокирането работата на министерството. По този начин се атакува и целият кабинет. Всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината. Има доказателства, които явно обаче не са от интерес. Много въпроси си задавам. Най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива такива твърдения, работил съм и като заместник-министър на икономиката и като шеф на Агенцията по метрология. Някой се притеснява от реформите, които бих провеждал в Министерство на транспорта. Имах мъжки разговор с премиера Борисов и вицепремиера Симеонов. Получих над 6000 преференции. Подобни твърдения никога не са били тема. Разбирам много добре каква щета се цели и не мога да го допусна. Прагматичен човек съм, идвам от бизнеса и реших, че това е най-добрата стъпка. Предстои да се срещна с адвокати, за да видя каква ще е следващата ми стъпка. В крайна сметка ще е решение и на премиера дали да остана и заместник-министър. Не искам да вземам решения под емоция, допълни Манолев. Аз съм прагматичен човек, не мога да допусна да ме вкарват в обяснителен режим, заяви Манолев. Давам си сметка, че всички тези съшити твърдения нямат общо с истината, каза още Манолев. Разбирам много добре каква щета се цели с това и не мога да го допусна, добави той и заподозря, че някой не иска замислените реформи в сферата на транспорта. Днес Манолев беше атакуван от в. "Капитал". От публикацията става ясно, че той е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с причинена телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато той прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 83
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 88
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 79
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 117
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 84
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.