Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта

Росен Желязков е новият транспортен министър, съобщи Волен Сидеров след заседанието на Коалиционния съвет в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС. Новината първо съобщи "Гласове" в неделя. Росен Желязков е втората номинация на правителството, след като Александър Манолев се отказа от поста на Ивайло Московски. Росен Желязков започва кариерата си в публичната администрация от Столична община като главен секретар по времето, когато кмет е Стефан Софиянски. Остана на поста и при Бойко Борисов. След като Борисов оглави правителството през 2009 г., Желязков беше назначен за главен секретар на Министерския съвет. Името на Желязков нашумя през 2013 г. около т.нар "Костинбродска афера". Като главен секретар на Министерски съвет той бе подсъдим по делото за надпечатаните бюлетини в Костинброд, но оправдан напълно от съда. Желязков бе обвинен в престъпление по служба заради неупражнен контрол върху чиновниците, отговорни за изготвянето на изборните бюлетини. В деня за размисъл преди предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г. в частната печатница на общинар от ГЕРБ в Костинброд бяха открити 351 075 надпечатани и годни за употреба бюлетини. Според обвинението те следвало да послужат за манипулиране на вота, но подозрението остана недоказано. През 2014 г. Желязков бе назначен в политическия кабинет на Борисов като съветник по въпросите на държавната администрация и електронното управление. През март 2016 г. бе предложен от ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), но сам се оттегли. Няколко месеца по-късно, през септември 2016 г., Росен Желязков оглави новосъздадената тогава Държавна агенция "Електронно управление", която координира всички проекти за софтуер, хардуер, регистри и други системи на държавните ведомства с цел реално работещо електронно управление. От 15 януари 2018 г. Росен Желязков е председател на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/. "Предвиждаме оставките на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски да бъдат разглеждани в четвъртък в пленарна зала", заяви Цветан Цветанов след Коалиционния съвет. Той съобщи, че указът за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР все още не е подписан от президента Румен Радев. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 354
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 327
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 335
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 324
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 287
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.