« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Камено със специална презентация в Словения

„Малките общини срещу евроскептицизма“ бе отново тема на дебати в община Ново село, Словения. Кметът Жельо Вардунски и заместникът му Димитър Петров представиха реализираните и предстоящите проекти на община Камено пред представителите на 12 общини от Хърватска, Португалия, Унгария, Румъния, Словения, Латвия, Сърбия и други. Културен и исторически туризъм бе акцентът на форума, където единствената българска община представи плановете си за развитие на на една от най-значимите исторически ценности в България – крепостта Русокарсро и нуждата от следващо еврофинансиране за развитието на региона. Форумът се реализира по проект „Малките общини срещу евроскептецизма“, SMALL MUNICIPALITIES AGAINST EUROSCEPTICISM – SMUG EU, финансиран от програма „Европа за гражданите“ 2014-2020.. Проектът стартира миналата година, като Камено се представи на още 4 събития в Хърватска, Португалия, Македония и Румъния. По време на основните дебати се разгърнаха основните фактори, които водят до евроскептицизъм. Най-интересните факти бяха - липсата на знания за ЕС, политиките и институциите, влияние на местното правителство и медиите (местни политики), миграционна криза и страха за националната сигурност, BREXIT, икономическа криза, популистко движение (с намерение да разпространява негативна дума за ЕС). Участниците бяха категорични, че ролята на медиите е ключова за информираността на населението в Европа. Най-интересни бяха дебатите за информационните центрове във всяка европейска страна, по-доброто сътрудничество с медиите и културните седмици, посветени на идентичността на ЕС.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 337
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 430
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 312
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 404
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 350
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.