Прокуратурата повдигна обвинение на дизайнерката Мегз

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, приятеля й Румен Рончев и нейния братовчед Антон Лесов по разследване за застрахователна измама. Каканашева е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери, съобщи пред Dir.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Тя е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката също е пуснат от ареста. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма "Розова долина", обаче остава в ареста за 72 часа. До обвиненията се стигнало, след като в края на септември м.г. Миглена Каканашева обяви за откраднат джипа си "Мерцедес G350". Автомобилът е лизингов и е собственост на "Софауто", а стойността му е 98 000 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесов написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал. По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти и в крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 81
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 78
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 78
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 90
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.