« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Facebook ще маха групи и страници, дезинформиращи за ваксините

Социалната мрежа Фейсбук обяви, че ще премахва групи и страници, които разпространяват дезинформация и неверни сведения за ваксините на сайта й, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. ова е поредната стъпка на Фейсбук и на други компании в тази насока, която се предприема с цел възпиране на потока от дезинформации в социалните медии. Фейсбук обяви, че ще последва примера на световни здравни организации, като Световната здравна организация или американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, които открито идентифицираха неверни информации във връзка с ваксините. Ако групи или страници ги разпространяват, то те няма да се появяват сред препоръките при търсене във Фейсбук. Реклами със сходни информации за ваксините също ще бъдат отхвърлени. Съдържание, което съдържа дезинформации за ваксините, няма да бъде показвано в Инстаграм екплор или в страници с хаштаг. Фейсбук освен това обяви днес, че е закрил 137 фалшиви акаунта във Великобритания, които разпространявали език на омразата и пораждащи разделение коментари, предаде Франс прес. Премахнатите акаунти са били както в самия Фейсбук, така и в Инстаграм. Те се представяли като произлизащи от средите на крайнодесни активисти и на противници на крайната десница. Акаунтите са били премахнати не заради самото съдържание, публикувано в тях, а защото "маскирали" истинската самоличност на титулярите им и укривали факта, че са действали по свързан и координиран начин. В акаунтите са публикувани често коментари по въпроси за имиграцията, свободата на словото, расизма, ЛГБТ, крайната десница, напрежението между Индия и Пакистан, религиозните вярвания, исляма и християнството. Фейсбук обяви днес и премахването на 31 акаунта в Румъния, които също укривали истинския си произход и публикували политически съдържания, съобщи БТА.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 256
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 272
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 253
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 236
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 256
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.