« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премиерът разпореди спиране на строежа на небостъргача "Златен век"

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Дирекцията за национален строителен контрол да действа съобразно своите компетенции и строежът на небостъргача "Златен век" да не продължава, съобщиха от правителствената информационна служба. На среща при министър-председателя, кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата в столичния квартал "Лозенец" е изтекло. Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа. На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава. От пресцентъра на ДНСК съобщиха, че при извършените проверки на сградата "Златен век" на фирма "Артекс", проведени на 20 и 26 март по документи и на място, са констатирани следните отклонения при строителството: Сградата е на етап груб строеж. Вместо предвидените с одобрения инвестиционен проект от главния архитект на Столична община две двойни асансьорни клетки в които ще бъдат монтирани по два подемника за автомобили, на място е изпълнена стоманобетона плоча, без да са реализирани отворите за монтаж на асансьорните уредби. В подземните три нива на строежа на коти – 4,53; -7,63 и -10,75, съгласно проекта по част „Конструкции“ са извършени строителни дейности, чрез които са закри конструктивни елементи– ограждащи стоманобетонови стени, колони и шайби, което възпрепятства извършването на огледа им преди съставянето на акт образец 14 за приемане на конструкцията. В нарушение разпоредбите на закона (чл.154, ал. 1, т.5 от ЗУТ) без издадено разрешение за строеж, в съседния УПИ III-411, собственост на същия възложител, е изпълнен изкоп с неукрепени откоси, с дълбочина около 15 м. Сградата не е обезопасена със строителни мрежи по цялата фасада, с което се създават предпоставки за възникване на инциденти. Съставен е констативен акт е основание за започване на административна производство за спиране на строителството на обекта. Съгласно изискванията на закона, след връчването на констативния акт и след изтичане на необходимия срок на възражение, ще бъде издадена заповед за цялостно спиране на строежа до отстраняване на констатираните нарушения. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Kлиниката по детска онкохематология на ИСУЛ възобновява костно-мозъчните трансплантации

  • 16 Апр 2024
  • 60
Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ възобновява костно-мозъчните трансплантации, които бяха временно спрени поради липса на достатъчно сестрински персонал.

Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

  • 16 Апр 2024
  • 76
Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.

Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо"

  • 16 Апр 2024
  • 102
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.

Без тол камери за контрол на скоростта и това лято

  • 16 Апр 2024
  • 108
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно