Предстои хладна и облачна седмица, ще има и слани

Температурите днес ще останат сравнително ниски за средата на месец април. По-лошата новина е, че през всички дни до края на тази седмица, а с голяма вероятност и в началото на следващата, над страната ни доминиращият пренос ще бъде от североизток и в някои дни температурите във височина ще достигат ранномартенски стойности. Все пак, при земя в голяма степен те ще бъдат смекчени от силното априлско слънце. Днес максималните стойности ще бъдат от 11 до 16 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна, намаляваща само над източните и част от северните райони. Ще духа слаб, на изток - до умерен североизточен вятър. Над Северна и Източна България ще бъде почти без валежи, а краткотраен дъжд ще превали над югозападните райони и част от Тракия, както и високите полета на запад. В Софийско също е възможно да превали. Утре, вторник, минималните температури ще бъдат от 2 до 6 градуса и на места ще се образуват слаби слани. Максималните стойности ще бъдат малко по-високи от днешните и ще са предимно от 12 до 18 градуса. Ще има малко повече слънце в низините, а краткотрайни валежи са възможни на места в и около планините. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад-запад, предимно слаб. В сряда съществена промяна на температурите няма да има. Облачността ще бъде незначителна, а повече облаци ще има в източната половина на страната. Дъжд ще превали над североизточните райони и в Странджа и Сакар. В четвъртък облачността ще се увеличава. Отново на много места ще превали, но валежните количества няма да бъдат съществени. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7 и на места пак са възможни слани. Максималните ще са от 13 до 18 градуса. Отново ще се появи североизточен вятър. В петък ще бъде облачно и хладно. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса. Ще бъде предимно облачно, а превалявания от дъжд са възможни над цялата страна. Вятърът от североизток ще се усили и ще бъде до умерен. Хладно и предимно облачно ще остане и в събота. Вероятността за превалявания остава, но валежите ще бъдат съвсем слаби. Според предварителните прогнози в неделя вероятността за валеж е малка, но сутрин ще бъде доста хладно с опасност от слани в много райони, а на места по високите полета и котловините е възможен и слаб мраз (отрицателни стойности на минималните температури. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.