Дъжд за Гергьовден, до 30 градуса след това

Днес облачността ще бъде променлива, след обяд над планините и част от източните райони – значителна. Краткотраен дъжд ще превали на места около планините и в източната половина на страната. Максималните температури ще достигнат 16-21 градуса. Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. Денят ще започне със слънчево време. През деня ще се затопли и максималните стойности ще бъдат от 20 до 25 градуса. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има на отделни места в планините. Около и след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. В събота минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните от 21 до 25, 26 градуса. Увеличението на облачността ще продължи и привечер и през нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат превалявания от дъжд. В неделя ще бъде по-често облачно. Температурите ще се понижат с няколко градуса. Дъжд ще превалява на места в цялата страна. В понеделник вятърът от северозапад ще с е усили , в Дунавската равнина до силен и временно бурен. Дневните температури ще се понижат чувствително и ще са с над 10 градуса по-ниски от тези в събота, от 11 до 16 градуса, само в крайните южни райони все още до около 20, 21 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над цялата страна, с изключение на равнинните части на Северозападна България. По високите части на планините ще вали сняг. Преваляванията ще отслабват като интензитет във вторник, на 7 май, но все още ще продължи да превалява над източните и части от централните райони на страната. Ще остане хладно, с температури около 15 градуса. Бавно подобрение на времето ще настъпи към средата на седмицата, а според предварителните прогнози, през втората и половина, последните дни от първата десетдневка на месеца, ще започне и по-чувствително затопляне, като температурите в низините ще доближат 30 градуса. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 86
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 106
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 94
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 132
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 120
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.