МЕНСА кани кандидатите за евродепутати на тест за интелигентност

Какъв е коефициентът на интелигентност на българските кандидати за Европейския парламент. Това опитва да установи клонът на МЕНСА в България, отправяйки покана към всички кандидати за евродепутати за тест преди изборите. "Правим го за шести поредни избори. Трябва да ни предизвикат да ги изберем и да знаем с какъв капацитет разполагат. Трябва всички, които ни управляват, да минат 3 вида тестове - нашия тест за интелигентност, тест за наркотици и психотест", заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на МЕНСА България Христо Радков. По думите му за последните 5 избори у нас са на тест са се явили общо около 30 човека, заявили желание за управленски позиции. От МЕНСА им дават възможност да обявяват своя резултат публично. Кандидатите заплащат теста като всеки друг човек и ако нещо ги притеснява, от МЕНСА България забравят за резултата и не го разкриват, отбеляза Радков. "Може би не разчитат на това си качество да привлекат вота на народа. В такъв случай за мен е чудно, че тези хора искат да ни управляват. Този тест мери интелигентност. Това е бързината на процесора на един компютър", каза още той. За местната власт критериите може да не са толкова завишени, уточни Радков. Но е убеден, че когато става дума за представителство в Европа и национална власт, то трябва да се реагира адекватно и да се отстояват точни критерии. Радков разкри още, че явилите се нашенци на теста за интелигентност на МЕНСА, дават над средните резултати за света. Най-много от явилите се българи са IT специалисти и инженери, явяват се още филолози и журналисти. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 24
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 32
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.

403 кг хероин задържаха при операция на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 20 Апр 2024
  • 53
Близо 403 кг хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 350
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 448
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.