Командироват близо 1000 полицаи по морето

Близо 1000 служители на МВР ще бъдат командировани за летния сезон в курортите по морето, обобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Най-много ще бъдат в Бургаска област, тъй като там има най-голяма концентрация на туристи - 781. Във Варна ще бъдат командировани 126 полицаи, а в Добрич - 40, обясни Маринов. "За нормалното и спокойно протичане на летния сезон се взимат всички мерки, включително се увеличава и капацитетът на специализирания отряд за борба с тероризма в сектора, който противодейства на бомбените заплахи. Става дума за технологично обновление за по-ефективна и бърза проверка на съмнителни багажи, вещи и чанти, които са забравени", уточни МВР шефът. Младен Маринов увери и че се взимат всички мерки, за да се осигури нормалното провеждане на изборите. Вътрешният министър успокои и че няма мигрантски натиск по границата с Турция и подчерта, че споразумението с югоизточната ни съседка работи. Той коментира и спряната обществена поръчка за изграждането на площадки за временни кризисни центрове от затворен тип в Елхово, Малко Търново и Любимец и настоя, че тя е прекратена, тъй като има проблеми с документацията. Именно намерението за построяването на тези обекти изкара местните жители през март на протест, тъй като те видяха в това опит за настаняване на мигранти в района. Днес Младен Маринов подчерта отново, че това не са бежански центрове и настоя, че трябва да имаме такива площадки, за да имаме готовност при всякакви кризи. Дали ще стартира обществената поръчка отново и кога обаче не стана ясно. "Това не са бежански центрове, а площадки, които са за подготовка за действия при евентуални кризи. Ако има мигрантска криза, да имаме готовност тези хора да не се придвижват из страната свободно, да бъдат концентрирани, там където службите могат да си свършат работата. Не става дума за центрове, в които да бъдат връщани мигранти от Западна европа, а площадки, които са готови за всяка криза - например за настаняване на местно население при природно бедствие", обясни още МВР шефът. dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.