« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Спират ремонтите по "Тракия" през лятото, две тапи ще има по "Хемус"

Ремонтите, които се извършват в момента по магистрала "Тракия", трябва да приключат до края на юни. Това съобщи по време на брифинг Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ, предаде БТА. По АМ "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел "Витиня". От АПИ и Пътна полиция отбелязаха, че се очаква много засилен трафик през летния сезон. Направена е организация на движението за спиране на тежкия трафик. Глобите за водачи на тежкотоварни автомобили са в размер на 300 лв., както и временно отнемане на свидетелството на управление на автомобила. От АПИ заявиха, че ако гражданин иска да сигнализира за ТИР, нарушаващ забраната, трябва да позвъни на дежурния телефон в агенцията или на 112. Организацията на движение през летните месеци ще включва реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на "Хемус" и на "Тракия" от 13 до 15 км и при 20 км. Това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата, до събота, като после те ще се обръщат за прибиращите се обратно. Главен инспектор Калоян Драганов от ГДНП коментира, че служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства и ще ги насочват към местата за спиране, където да изчакат забраната за движение да изтече. Той допълни, че по граничните пунктове на чуждестранните водачи ще се раздават листовки, които са на над 10 езика, на тях ще са обозначени освен ограниченията и глобите за нарушения. По темата за огражденията на автомагистралите Радослав Влахов - член на УС на АПИ, коментира, че проверки се извършват постоянно. Той посочи, че има заповед до края на седмицата да се направи обход на огражденията и да се отстранят малките проблеми, а следващата седмица по-големите. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 266
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 336
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 270
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 312
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 222
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.