Борисов: Не ми се иска повече Веско Маринов да ми пее

Признание за липса на доверие и намек за прекомерна концентрация на власт в ръцете на един човек направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, ден, след като стана ясно, че дългогодишният му заместник на различни постове Цветан Цветанов напуска партията. „Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов (известен с близкото си приятелство с Цветанов – б.р.) да ми пее на концертите, ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха на моменти с мен. Винаги народът ми е давал кредит на доверие, много внимателно съм разчитал какво се иска от мене”, подчерта Бойко Борисов, съобщава бТВ. Той коментира и позицията на Цветанов, който вчера спомена „липса на доверие” между двамата: „Каза, че доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това (оставката) е правилно решение”. Борисов посочи, че е предложил на Цветанов да остане служител на ГЕРБ, но без да е ръководител и без да е лице на партията. Бившият силов министър обаче не приел. „Името на Цветан Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия (…) Има лидер, зам.-председателят се занимаваше с партията през другото време, ролята на Изпълнителната комисия беше много слаба”, обяви Борисов, като в името на „демократичността и плурализма” в ГЕРБ ще има нов вътрешнопартиен орган за контрол „за сигнали, жалби и оплаквания”, които не касаят престъпления. Нов зам.-председател на партията няма да бъде назначаван, а административният секретар ще придобие нови правомощия. Днес Борисов посочи и няколко структури, чиито шефове ще бъдат наказани заради слабо представяне на евровота: „Не може в Ямбол да направим всичко и да не спечелим изборите, или в Плевен (…), или в Добрич”. След седмица ще има още една среща с областните ръководители. На въпроса как ще се справи ГЕРБ с местните избори без Цветан Цветанов, Бойко Борисов бе категоричен: „Дайте да си говорим сериозно по тия теми (…) Аз влязох в избори когато направих ГЕРБ с 90% рейтинг. Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат!”. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 102
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 92
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 99
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.