Съдът отменил глоба от 50 лв. за шофиране без колан заради затлъстяване

Шофьор от Пловдив бил глобен с 50 лв., защото карал без колан. Съдът обаче отмени санкцията, тъй като водачът представил документи, че е затлъстял. Едричкият пловдивчанин бил спрян от катаджия на 9 март около 22.50 часа на булевард "Васил Левски" в града, пише "Монитор". Пътният полицай констатирал, че мъжът шофира без предпазен колан своята "Дачия" и вдигнал палката. Пълният водач не оспорил, че кара без колан и обяснил, че няма как да го закопчее около тялото си поради наднорменото си тегло. Тези му обяснения обаче не били приети от полицая и на 8 април т.г. водачът се сдобил с наказателно постановление. Последвало обжалване в съда, където шофьорът представил медицински документи за състоянието си. Според заключенията на лекарите шофьорът "страдал от затлъстяване, свръх тегло в областта на корема". Затова медиците му препоръчали да не ползва предпазен колан, за да има бързи реакции при шофиране. Те му предписали медикаменти за сваляне на теглото и му наложили диетичен режим на хранене. Така съдебният състав отменя наказателното постановление на едрия пловдивчанин, но решението не е окончателно и може да бъде обжалвано. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 154
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 168
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 150
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 188
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 134
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.