Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на практика няма да се върне на работа в Специализираната прокуратура, тъй като вече е назначен за генерален консул във Валенсия. Това е решил Министерският съвет на закрито заседание в петък. С него правителството е освободило досегашния консул Цветелин Цолов и е назначило на негово място Георгиев. Генералният консул във Валенсия има окръг, който обхваща автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови. Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ на 31 юли в резултат на скандала „Апартаментгейт“, в който беше замесен и той покрай тризонета си в столичния кв. „Гео Милев“ и построените барбекю и сауна на тераса, която по документи е обща част, а всъщност може да ползва само той. След като Народното събрание прие оставката му, Пламен Георгиев излезе със специално обръщение към медиите. В него той заяви, че проверката на НАП е показала, че не е извършил закононарушения и добави, че напуска антикорупционната комисия, защото не може да позволи „една „тераса“, хиперболизирана до чутовни размери чрез тенденциозна кампания“ да бъде превърната в етикет за КПКОНПИ. След това Георгиев обясни, че се връща в прокуратурата. „Разбира се, ако има нужда от мен някъде другаде, съм готов да помогна“, допълни Георгиев. Четири дни преди да бъде назначен за консул, Георгиев беше възстановен от Висшия съдебен съвет като редови прокурор в Специализираната прокуратура. Преди дни пък районната администрация на община Слатина излезе с окончателно решение, че навесите на терасата на Георгиев са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Заповедта за събарянето им е подготвена и трябва да бъде връчена на Георгиев на 19 август, а след това той може да я обжалва. news.lex.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 148
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 28
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Влизаме в еврозоната най-рано през 2023 година

  • 23 Авг 2019
  • 127
България може да приеме еврото най-рано през януари 2023 година, сочи най-новият доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, предава Investor.bg.

ЕС готви радикален план за мита върху американските стоки

  • 23 Авг 2019
  • 117
ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на мита върху вносните американски стоки, а също така предлага да бъде учреден фонд за развитие на собствени технологични компании.

КЗП: Такса за зареждане на телефон - законна, за WC - не

  • 23 Авг 2019
  • 130
1 000 лв. глоба, ако клиентите не ползват тоалетната безплатно.