« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бразилия е "отворена" за чужда помощ за пожарите

Бразилия заяви вчера, че е готова да приеме чуждестранна помощ в борбата срещу пожарите в Амазония, но само ако тя определя как ще бъдат харчени средствата, предаде Ройтерс. Вчера президентът Болсонаро заяви, че иска френският му колега Еманюел Макрон да оттегли отправените "обиди" към него. "Бразилското правителство, чрез своя президент, е отворено към получаването на финансова подкрепа от организации или отделни страни. С тези пари, когато влязат в страната, ще се разпорежда само бразилският народ", заяви президентският говорител Рего Барос. Той добави, че бразилският суверенитет не подлежи на преговори и, по думите му Бразилия, не е против диалога с Франция. Изявлението на говорителя бе направено, след като губернаторите на щатите от бразилска Амазония заявиха пред президента Жаир Болсонаро, че парите им трябват, за да се борят с горските пожари в най-голямата тропическа дъждовна гора в света. Това е и очевиден опит за успокояване на публичния скандал между президентите на Бразилия и Франция, отбелязва Ройтерс. Отделно, дипломатически източник в столицата Бразилия заяви, че бразилското правителство е приело 10 млн. лири от Великобритания за борба с пожарите. Засега пресслужбата на Болсонаро не е открита за коментар на информацията. По-рано вчера Болсонаро заяви, че иска френският президент Еманюел Макрон да оттегли отправените "обиди" към него, преди да обмисли дали да приеме предложението за помощ от страните от Г-7 на стойност 20 милиона долара. (БТА) http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 31
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 63
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 70
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 70
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.