Септември продължава с юлски температури

През първите дни на седмицата температурите у нас ще останат значително над обичайните за началото на календарната есен: от 29, 30 до около 34, 35 градуса. За приближаването на истинската есен ще напомнят все по-ниските минимални температури. Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 29 до 34 градуса. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в ниските места на низините и котловините - до около 10 градуса. През деня ще остава горещо, с температури от 30, 31 до 35, 36 градуса. Утрешният ден, обаче, ще бъде последният толкова горещ, вероятно за месеца и сезона. В сряда вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, вследствие на което минималните температури ще са малко по-високи - сутринта няма да бъде толкова хладна, колкото тази утре. През деня максималните температури ще са от 27 до 32 градуса. Вятърът от североизток ще бъде до умерен, в Източна България и по Черноморието - временно силен. След обяд и привечер над планините и източните райони на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. В четвъртък сутрин температурите ще бъдат от 10 до 16 градуса. Дневните стойности ще останат от 28 до 32, 33 градуса. Вятърът ще отслабне и на запад ще стихне. През деня ще бъде слънчево, с повече облаци над планините, но малка вероятност за валежи. В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина до умерен и временно силен. Облачността ще се увеличи и на места в планините на западната половина на страната ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще бъдат от 26 до 32 градуса. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.