« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Николай Малинов обвинен в шпионаж, Решетников със забрана да влиза в България

Русофилът Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Русия, забранява се на руския гражданин Леонид Решетников да влиза в страната ни за срок от 10 години. Констатирано е пряко участие на български гражданин, както в схемата за финансиране, така и за действия на българска територия за тези интереси, включително и за предаване на информация. Българският гражданин е Николай Малинов, привлечен под отговорност. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лева, той няма право да напуска страната. Малинов е председател на движение "Русофили". Той бе задържан вчера след поредица от обиски и разпити на членове на гражданското сдружение. Това заяви в специален брифинг главният прокурор Сотир Цацаров за разследването за шпионаж. "Чуждите организации, на които Николай Малинов се е поставил в услуга, са със седалище в Руската федерация: Двуглав орел и Руският институт за стратегически изследвания", каза още Сотир Цацаров. На първото дружество бившият генерал от КГБ Леонид Решетников е зам.-председател, а на второто - председател. "Установена е действаща схема за изпиране на пари, прокуратурата възложи на ДАНС мероприятия, включително и за финансово разузнаване", изтъкна главният прокурор. Цацаров уточни също, че изявления ще има само за фактите, които могат да бъдат оповестени на този етап на разследването. В хода на разследването е установено, че Малинов е приемал да изпълнява задачи срещу заплащане за съответните организации. Образувани са досъдебни производства. На 9.09. тази година са проведени 11 претърсвания на недвижими имоти, иззети са телефони, документи, които имат връзка с престъплението, за което е привлечен под наказателна отговорност", допълни зам.-главният прокурор Иван Гешев. От думите му стана ясно, че е намерена и докладна на руски език. "Според описаното от Малинов е необходимо създаване на телевизия и политическа партия. Малинов заявява, че са предприели действия за прехвърляне на половин милиард евро от Цветан Василев към Малофеев. Малинов заявява, че от януари до март 2015 е постигната договореност за прехвърляне на активи в компанията "Виваком". Малинов е заявил, че "Дунарит" и Авионамс са авторитетни предприятия. В областта на медиите той посочва телевизионната група, в която членува и ТВ7. Малинов казва още, че за съжаление не му се е отдало да овладее компанията и държавата не е позволила това", обясни Гешев. "Повдигнато е обвинение на Малинов за това, че се е поставил в услуга на чужди организации, за да им служи като шпионин. За мен единствената разделителна линия в обществото следва да е дали си българофил, или българофоб. Ние не мразим никого и нищо, обичаме родината си и защитаваме националния интерес", каза още той. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 85
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 93
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 88
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 102
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 93
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.