БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет на София

Националният съвет на БСП утвърди окончателно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Тя беше гласувана заедно с останалите кандидати за градоначалници и всички бяха подкрепени единодушно. Преди дни и столичната партийна организация подкрепи Манолова, а своя председател - Калоян Паргов, за водач на листата за общински съветници. Очаква се другата седмица те да се срещнат с Манолова. Що се отнася до останалите кандидати, проблем за левицата се оказа Варна, където в понеделник структурата не можа да излъчи кандидатура след скандал. Борислав Гуцанов, от когото лидерът Корнелия Нинова свали доверието си неотдавна, но не получи подкрепа от местните, предложил тази на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Други настояли самият Гуцанов да се бори за кмет на морската столица, но той предпочел да е само водач на общинската листа, съобщи "24 часа". Красимир Янков, член на НС на партията, обаче коментира пред журналисти, че приема като манипулация информациите, че Костадин Костадинов е предложен от варненските социалисти като кандидат за кмет на БСП. Той посочи, че е присъствал на конференцията във Варна, на която е било обявено, че след намесата на националното ръководство са се отказали всички номинирани и обсъждани кандидати от редовите социалисти. Единственият, който би приел подкрепа от БСП, е Костадинов, добави той, цитиран от БТА. Филип Попов пък коментира, че ситуацията във Варна наистина е сложна, но НС на БСП ще излезе с наистина добро решение. На въпрос дали е възможно БСП да остане без кандидат за кмет във Варна, Янаки Стоилов отговори, че там ситуацията е доста сложна и трябва да се види какви са били мотивите и как ще се развие решението. Обсъжда се кандидатурата освен на лидера на "Възраждане" и на кап. I ранг Георги Георгиев. До този момент БСП бяха одобрили 160 кандидат-кмета, а на пленума днес са утвърдени още 100. И в други градове, освен в столицата, социалистите застават зад независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет - Радина Банкова в Ловеч, Здравко Милев в Кюстендил, Румен Томов в Благоевград и др. Ето го и пълният списък: Благоевград - Румен Томов Бургас - Николай Тишев Варна - Велико Търново - Весела Лечева Видин - Любомир Георгиев Враца - Момчил Младенов Габрово - Ивелин Николов Добрич - Георги Петков Кърджали - Милко Багдасаров Кюстендил - Здравко Милев Ловеч - Радина Банкова Монтана - Илия Илиев Пазарджик - Благо Солов Перник - Станислав Владимиров Плевен - Илиян Йончев Пловдив - Николай Радев Разград - Денчо Бояджиев Русе - Пенчо Милков Силистра - Момчил Неков Сливен - Кольо Милев Смолян - Стефан Сабрутев София - Мая Манолова Стара Загора - Иван Върляков Търговище - Рая Матева Хасково - Коста Стоев Шумен - Венцислав Венков Ямбол - Катя Георгиева. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 91
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 88
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 94
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 303
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 267
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас