ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

ДАНС влезе в Държавната агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив. Операцията се провежда от сутринта. Част от служителите са отведени за разпит, но няма данни за задържани. По непотвърдена информация акцията е свързана със сигнал за корпоративно изнудване. Иззето е голямо количество документация и няколко компютъра. За разпит са отведени хора от ръководството на пловдивската структура на ДАИ. Все още не е потвърдено дали има арестувани. "Информацията, която се появи по-рано в електронни медии е, че акцията на ДАНС е свързана с проверка на автошколи за фиктивно обучение на бъдещи шофьори", не е достоверна, съобщи пред БНТ старши комисар Йордан Рогачев, директор на полицията в Пловдив. Школите се проверяват от Икономическата полиция в града. "Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция "Национална сигурност", за която ние не сме уведомени и няма общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи", добави полицейският шеф. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайската армия и държавните медии критикуват САЩ след доклад на Ройтерс за шпионски сателити на SpaceX

  • 19 Мар 2024
  • 56
ПЕКИН, 18 март (Ройтерс) - Китайските военни и държавни медии обвиниха в неделя Съединените щати в заплаха за глобалната сигурност, дни след доклад на Ройтерс, според който SpaceX на Илон Мъск изгражда стотици шпионски спътници за американска разузнавателна агенция.

Ски спускане по бански организират в края на сезона през април в Пампорово

  • 19 Мар 2024
  • 67
Спускане на скиори и сноубордисти по бански се организира на 6 април от връх Снежанка в Пампорово, съобщи за БТА Станислав Вангелов от Restart Zona 82 Pamporovo.

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 76
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 79
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 80
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.